Een sociale ontmoetingsplek voor jong en oud; voor en door de wijkbewoners van Huurlingsedam & Kerkeveld in zuidoost Wijchen.

Stichting De Brink heeft als doel het stimuleren van een optimaal leefklimaat en de behartiging van belangen van alle groepen en/of bewoners van de wijken Kerkeveld en Huurlingsedam.

De stichting wil daarmee komen tot een uitwisseling van kennis, een versterking van de samenwerking en een bundeling van krachten met als doel de bevordering van de sociale cohesie en leefbaarheid in de wijken Huurlingsedam en Kerkeveld; en het verrichten van al wat hiermee verband houdt of daartoe bevordelijk kan zijn.

Wijkcentrum De Brink richt zich op een breed publiek van jong en oud, met en zonder een beperking ofwel een sociale ontmoetingsplek voor en door wijkbewoners van Huurlingsedam en Kerkeveld.

We zijn blij met de enthousiaste medewerking van diverse partijen, de Vrienden van De Brink.

  • Bestuurlijke taken zijn overgedragen aan de gemeente Wijchen 
  • Beheertaken liggen grotendeels bij Tineke van de Goor en 't Mozaiëk

------------------------------------------------------ NIEUWS juni 2019 --------------------------------------------------

Herinrichting 2019 van WIJKCENTRUM De Brink

Het wijkcentrum De Brink is er voor de wijkbewoners van Huurlingsedam en Kerkeveld en staat midden in de wijk Huurlingsedam, Wijchen. Overdag zorgen de cliënten van Pluryn onder de noemer ‘BrinkIdee’ voor gastvrijheid en een stukje beheer. In het gebouw bevinden zich ook de bovenbouw van de jaarklassen van basisschool ‘De Trinoom’ en de eerste stap ‘BSO de Brink’. Tot zover niets bijzonders, echter is de wijkbehoefte aan een wijkcentrum overdag nauwelijks aanwezig, dus wat te doen?

Daarom zijn we eind november 2018 met gemeente Wijchen in gesprek gegaan over de haalbaarheid van het doel van Stichting De Brink; wijkbewoners meer met elkaar in contact te laten komen en daardoor samen zaken oppakken. Echter geven wijkbewoners aan dat hier, met name overdag, nauwelijks behoefte aan is. Ook het zoeken naar vrijwilligers en initiatiefnemers in onze wijken Huurlingsedam en Kerkeveld is erg lastig vanwege ieders drukke bezigheden met werk en jonge gezinnen. Kortom, als we echt onze doelstelling willen halen, gaan we dat niet redden door hetzelfde te blijven doen.

Toekomstbeeld

We zijn vervolgens in gesprek gegaan met de hoofdgebruikers van het gebouw: zijnde de school, BSO en BrinkIdee. Wat willen we wel en niet blijven doen en wat is daarvoor nodig? Wat we wèl willen blijven doen is het betrekken van de jeugdige wijkbewoners. De activiteiten met kinderen worden in deze jonge wijken namelijk goed bezocht, zoals het Carnavalsfeest, Buitenspeeldag, ZomerAvondFeest, Halloween en Sinterklaas. Veel wijkbewoners werken overdag dus willen we ze de mogelijkheid blijven bieden om in de avond en weekenden iets in het wijkcentrum te organiseren. Deze ideeën, gecombineerd met de dringende ruimte behoefte van de BSO en school, brachten ons tot een andere wijkcentrum inrichting.

Herinrichting Wijkcentrum

Uit de gesprekken bleek dat vooral door de eerste stap behoefte is aan meer ruimte. Doordat ouders meer werken, komen er steeds meer kinderen naar ‘BSO de Brink’. Ook de school blijft een groot aantal kinderen huisvesten op de Brink vanwege de nieuwbouw in de Huurlingsedam. De Trinoom wil daarnaast inspelen op ander gebruik van onderwijsruimtes en heeft behoefte aan uitwijk werkplekken buiten de klaslokalen. En om een ‘inclusieve samenleving’ te stimuleren willen we dat ‘BrinkIdee’ overdag goed actief en zichtbaar mee kan doen, wel vanuit een prikkelarme uitvalsbasis. Al deze wensen zijn met elkaar besproken en in een herinrichtingsplan omvat, wat na de zomervakantie ten uitvoer gepland staat. We hebben hierbij hulp gekregen van EromesMarko, dè onderwijsinrichter en nog gevestigd in Wijchen ook!

Biljart

Het enige nadeel is dat er geen plaats meer is voor het grote verwarmde wedstrijdbiljart, waar enkele gezellige heren een middag in de week gebruik van maken. Het biljart neemt helaas na de herinrichting teveel ruimte in beslag ten opzichte van het gebruik ervan. Gelukkig hebben we een nieuwe plek in Wijchen voor ze gevonden: wijkcentrum 't Noorderlicht! 

En zo sluiten we, met de beperkte beschikbare meters, toch zoveel mogelijk aan bij de behoeftes van het grootste gedeelte van de wijk en onze hoofdgebruikers.

Kom je na de zomervakantie ook een kijkje nemen, of heb je nog ideeën?
Dan horen we graag van je!

Namens het bestuur van Stichting De Brink

Yvette Akkermans, voorzitter

----------------------------------------------------------------------------------------------

Stichting De Brink - IBAN: NL 72 RABO 0320243095 - KVK 55399185

Deel deze paginaSamen

ACTIEF EN BETROKKEN
 

Voor iedereen

JE BENT ALTIJD WELKOM
 

Gezellig

ALTIJD IETS TE DOEN
 

Openingstijden

Maandag 10.00-14.00 19.00-21.30
Dinsdag 10.00-14.00 19.00-21.30
Woensdag 10.00-14.00 19.00-21.30
Donderdag 10.00-14.00 19.00-21.30
Vrijdag 10.00-14.00 19.00-21.30
Zaterdag Geopend indien activiteit
Zondag Geopend indien activiteit

 

Wijkcentrum De Brink

6603JR Wijchen

Brink 27

Telefoonnummer beheerder: 06 - 11 07 67 09
Stichting ’t Mozaïek, telefoonnummer: 024 - 645 04 55

info@wijkcentrumdebrink.nl

Volg Ons